Att producera ett försvarsbeslut – Mer resurser, mer operativ effekt och mindre manöverutrymme

Silwer3

genlt Anders Silwer, Försvarsmakten

Generallöjtnant Ander Silwer inledde med huvudpoängen att myndigheten har fått mer resurser men marginalerna är inte större. Därefter tog Silwer sin utgångspunkt i det rådande läget och underströk att tillgänglighet och krigsduglighet är avgörande för arbetet att införa det nya försvarsbeslutet. Krigsförbanden ska och måste stå i fokus. I ett läge där omfattningen av de internationella insatserna har minskat i volym blir övningar allt viktigare för att uppnå högre operativ effekt. Övningar är med andra ord de nya insatserna. Materielförsörjningen måste därför styras av rätt materiel i rätt tid och till rätt kostnad. Detta ger ett lägre manöverutrymme för andra uppgifter för försvarsmakten.

 

Presentation finner du här.

Publicerat på 17 november, 2015, i Okategoriserade. Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Att producera ett försvarsbeslut – Mer resurser, mer operativ effekt och mindre manöverutrymme.

Kommentarer inaktiverade.