Vad vi kan om vi verkligen vill – kam Thomas Engevall, Försvarsmakten

Engevall1

kam Engevall inledde med att den säkerhetspolitiska utvecklingen i närområdet är väsentligt sämre än bara för några år sedan. Engvall fortsatte sedan att resonera kring olika begrepp som kompletteringsanskaffningar, forcerad och utvecklad anskaffning, lager och försörjningslösningar samt möjligheten att integrera ny teknik från det civila området. Vidare finns det skäl att försöka hitta kontraktuella lösningar med försvarsföretag för att ta vara på den kompetens som finns på detta område. Men det gäller att hela tiden ligga på framkant och identifiera legala och administrativa flaskhalsar. Avslutningsvis avrundade Engevall med att framhålla att vi kan mer än vad vi tror på materiel- och logistikområdet. Men det krävs god vilja och en positiv ansats.

 

Presentation finner du här.

 

Publicerat på 18 november, 2015, i Okategoriserade. Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Vad vi kan om vi verkligen vill – kam Thomas Engevall, Försvarsmakten.

Kommentarer inaktiverade.